Afrensning af 35 skakter

Højtryksrens I uge 35 2018 gik vi igang med afrensningen af 27 lave skakter og 8 høje skakter.

Sidst i August gik vi i gang ude i Spangsbjerg parken i Esbjerg med en specialopgave, hvor vi havde fået til opgave at rense 27 lave skakter, som går op til 2. sal og 8 skakter, som går op til 8. sal.

Fremgangsmåde

Da vi kun benytter os af udstyret til affaldsskakter få gange om året, så starter vi altid ud med at tjekke alt udstyret og sørge for, at det virker optimalt. Efter dette er gjort, fylder vi højtryksrenseren med vand og kør ud til Spangsbjerg parken. Her er vi to mand, hvor den ene løber op i toppen af bygningen og hejser et reb ned igennem hele skakten og ned til kælderen, hvor den anden mand står klar til at sætte runddellen på snoren med en krog, som vist på billedet ved siden af. Herefter råber han, at alt er klar, og så tænder han for runddellen, som manden i toppen så hejser op og ned i skakten 2-3 gange. Her kører vi altid med meget varmt vand, for at få alt skidtet med.

Når dette er gjort, kobler den anden mand i kælderen runddellen af krogen, så manden i toppen kan hive snoren op igen. Herefter skifter manden i kælderen runddellen ud med en skylle/renselanse, som han skyller/renser affaldsrummet i kælderen af for skidt med. Til sidst sprøjter vi affaldsskakten med lugtsanering, så vi undgår at det lugter efterfølgende.

Dette gør vi så 35 gange, indtil der er fyraften.

Hvor ofte bør man få renset affaldsskakter?

Vi anbefaler at man gør det en gang årligt, for at skidtet inde i affaldsskakten ikke hober sig op og dermed stopper den til. Vi har f.eks. før renset skakter ved plejecentre, hvor de smider mange bleer ud. Dette kan være et problem, fordi der tit på vejen ned gennem affaldsskakten kan gå hul på bleen, så afføringen sætter sig på siderne af skaktens indervægge. Dette vil kunne undgås ved at få renset en gang årligt.

 

Læs også om

Intet slår handling

8 vindmøller, som blev til 13

Rensning og algebehandling af De Fire Hvide Mænd