Villys afskedsgave til Esbjerg

Farvel og tak Tirsdag d. 30/10/2018 - dagen før Villy Møller går til fyraften for sidste gang i 41 år hos EVR A/S, er han i færd med at føre en idé ud i livet. Han vil nemlig give Esbjerg by en lille afskedsgave.

D. 30/10/2018

Villy Møller har i længere tid udtænkt den perfekte plan. Han vil tage et gammelt sofabord, som han havde fået fat i hos en genbrugshandler. Sofabordets stel var formet som en havfrue, og det havde han tænkt sig at bruge, som gave til Esbjerg Kommune. På havfruen var Esbjerg kommunes våbenskjold klistret på, så man ikke skulle være i tvivl om, at gaven var tiltænkt dem.

Så i nattens mulm og mørke smed han havfruen op på ladet af hans firmabil, sammen med et skilt, som han havde lavet, hvor der stod "Farvel og tak". Da han kom ned til Esbjerg Skibet, tog han den ca. 40 kg. tunge skulptur, og bar den hele vejen op til foden af skulpturen, hvor han ved siden af stillede hans hjemmelavede skilt.

D. 31/10/2018

Da Villy dagen efter tog på arbejde for sidste gang, skulle han gøre sig meget umage med at skjule hans indre latter over aftenens vellykkede stunt. Latteren blev dog hurtigt udskiftet med frustration over, at hans bil havde haft en kortslutning i nogle ledninger, som gjorde, at den ene side var brændt af. Om det var karma eller sort uheld, det er ikke til at sige, men uheldigt var det i hvert fald. For inden i bilen havde han pakket alle hans ejendele, så han var klar til at "flygte" direkte til Nordjylland.

Han fandt dog hurtigt en lånebil, så han kunne komme afsted uden nogen vidste hvad han havde foretaget sig aftenen forinden.

D. 08/11/2018

Først d. 08/11 begyndte der at falde brikker på plads ved morgenbordet i EVR. Der var nemlig en vaks medarbejder, som så billedet i ugeavisen af havfruen, Esbjerg logoet og skiltet. Han hørte Preben Møller (Villys søn), som også arbejder i firmaet, om det ikke lignede Villys gamle sofabord. 

Det synes Preben også, og efter der havde stået en lille flok og nærstuderet billedet af den mystiske havfrue, så blev de enige om, at det kun kunne være en mand, der havde gjort det- nemlig Villy Møller. 

Så samme morgen ringede Preben Møller op til Nordjylland og vækkede Villy fra hans skønhedssøvn. 

Preben Møller: "Far kan du huske dit gamle sofabord? Hvad blev der egentlig af den havfrue?"

Villy Møller: "Nåååå, jamen den er indgået i en ny kunstudstilling."

Hvorefter der lyder et smørret grin fra Villy Møller og en kæmpe latter udbryder rundt om morgenbordet i EVR.

D. 09/11/2018

Dagen efter EVR folkene havde opdaget Villy Møllers lille genialitet, var han det helt store samtaleemne, og han var også kørt hele vejen fra Nordjylland til Esbjerg for at møde ind om morgenen og hente sin hæder.

Og bedst som vi troede at historien havde lagt sig igen, så bliver det opdaget, at historien har været med i TV Syd, og at der er endnu en artikel i Ugeavisen, hvor overskriften lyder "Havfruemysteriet fortsætter". I denne del af mysteriet havde de været på sporet af den forkerte gerningsmand, og i panik over at nogen måske skulle stjæle Villys hæder for næsen af ham, valgte han at gå med til, at melde sig selv til avisen.

Så sønnen, Preben Møller, ringede til journalisten fra Ugeavsien, og fortalte det hele, og der gik ikke mange minutter før journalisten havde "kidnappet" Villy Møller, for at tage ham med ned til gerningsstedet og interviewe ham. 

Samme dag kom der en ny artikel med overskriften "Havfruemysteriet er løst: Det var en afskedsgave". Dette fik store reaktioner på de sociale medier, og videoen var mandag morgen oppe på lige knap 20.000 visninger på Facebook.

Dette var i den grad med til, at gøre Villy Møllers sidste dag i Esbjerg uforglemmelig, og om eftermiddagen klokken 14:00 blev der afholdt et brag af en reception med over 100 fremmødte for hans skyld.

D. 12/11/2018

3 dage senere om aftenen - Villy var ude og fiske ved hans nye hjem i Nordjylland, da hans telefon pludselig ringer. Villy tager den, "Ja det Villy!" og i den anden ende af røret lyder det, "Goddag Villy, det er Anders Lund Madsen fra Radio 24Syv København." Han havde fået nys om den sjove og spændene historie om vinduespudseren Villy fra Nordjylland, som immigrerede til Esbjerg for 41 år siden, og som nu vil tilbage til hans hjemegn igen for at nyde hans pension i hans 15 kvadratmeters hytte, som står hos hans mor på 88 år. Samtalen varer hele 25 minutter, hvor vi hører om Villys liv på både godt og ondt. Det fanger Anders Lund Madsen så meget, at han ikke kan slippe Villy Møller helt, da de bl.a. har en fælles interesse for fugle. Derfor beslutter Anders Lund Madsen sig for, at han en dag vil komme forbi og besøge Villy og hans mor.

Det er et utrolig morsomt interview, hvor man tydeligt kan mærke nordjydens rolige sind overfor københavneren, og hvis du ønsker at høre det, så har vi lagt et link ind i bunden sammen med alle de andre avissider fra ugeavisen.

D. 14/11/2018

Vi er næsten ved at få morgenkaffen galt i halsen, da vi ser hvad der er på forsiden af Ugeavisen. Vi sidder igen rundt om morgenbordet nede i firmaet, og betragter hvordan Villy Møllers værk får stor opmærksomhed. Villy Møller er nemlig kommet på forsiden med titlen "Manden bag havfrue-mysteriet". Længere inde i avisen, nærmere bestemt på side 14, kan vi endda se Villy Møller, som pryder 3/4 af en hel side i avisen. Her står bl.a. at Esbjerg Kommune er gået med til, at EVR A/S må hente havfruen, og i samarbejde med Ugeavisen lave en auktion, hvor pengene går til et godt formål.

Så senere samme dag tog vi ud for at hente havfruen, og køre den ned i firmaet, hvor den må ligge indtil auktionen bliver en realitet.

D. 20/11/2018

Havfruen er nu sat på auktion, og den er allerede oppe i 2.000kr. Auktionen slutter først d. 25/11/2018, så der kan nå at ske meget endnu. Vi i EVR har også tænkt os at byde på den, men vi vil dog vente og se, hvor højt den kommer op. Pengene vil gå til et velgørende formål, men hvilket ved vi ikke endnu, men det finder vi nok ud af, når auktionen slutter.

D. 27/11/2018

Så blev havfruen Helga solgt Ugeavsiens auktion til hele 3.000 kr.! Pengene har Villy Møller bestemt skal til Kræftens Bekæmpelse. Det var den gode Jan Hemmingsen, som er en konkulega til EVR igennem mange år, der løb med sejreren. Han havde tænkt sig, at skænke Villy Møllers havfrueskulptur til Esbjerg Søsport som kommer til at ligge ved den nye lystbådhavn. Der var dog i mellemtiden sket en forfærdelig ulykke, som ingen har ville tage skylden for. En morgen folkene mødte ind hos EVR, stod havfruen på gulvet nede på deres lager i 2 dele- den var brækket midt over. Dagen før stod den intakt på lagerets store arbejdsbord. 

Det er selvfølgelig utrolig trist, og Jan Hemmingsen ønskede derfor ikke at købe havfruen, men vi i EVR har besluttet os for at købe den, så Kræftens Bekæmpelse stadig får et tilskud til deres gode arbejde. Derudover har EVR også tænkt sig, at få havfruen lavet i stand igen, og derefter finde på et nyt sted, hvor den kan få lov at stå i fred og ro til glæde for os alle sammen. 

D.30/11/2018

Nogle dage efter kommenterede Jan Hemmingsen et af vores opslag omkring Havfruen Helga, hvor vi bl.a. skrev, at den var gået i stykker, men der selvfølgelig stadig vil blive givet et tilskud til Kræftens Bekæmpelse på 3.000 kr. Jan Hemmingsen vil gerne dele beløbet på de 3.000 kr. 50/50, da EVR og Jan Hemmingsens vinduespudserfirma altid har haft et rigtig godt forhold, og det er vi i EVR selvfølgelig gået med til, da det er en meget flot tanke! 

 

Læs mere på

https://www.ugeavisen-esbjerg.dk/esbjerg/Ved-du-noget-Mystisk-havfrue-er-dukket-op-ved-Esbjerg-Skibet/artikel/372159

https://www.ugeavisen-esbjerg.dk/esbjerg/Havfruemysteriet-fortsaetter/artikel/372372

https://www.ugeavisen-esbjerg.dk/esbjerg/Havfruemysteriet-er-loest-Det-var-en-afskedsgave/artikel/372583

https://www.tvsyd.dk/artikel/havfruen-er-min-gave-til-esbjerg

https://www.ugeavisen-esbjerg.dk/esbjerg/AUKTION-Vil-du-koebe-en-havfrue/artikel/373975

https://www.ugeavisen-esbjerg.dk/esbjerg/Sejt-Havfruen-gik-for-3000-kroner

https://www.radio24syv.dk/programmer/villy-vinduespudser-de-dumme-helte-og-fremtiden

Læs også om

8 vindmøller, som blev til 13

Rensning og algebehandling af De Fire Hvide Mænd

Generationsskifte i EVR

Intet Slår handling!